Standard Svensk standard · SS-EN ISO 5530-2:2025

Vetemjöl – Fysiska egenskaper hos degar – Del 2: Bestämning av reologiska egenskaper med hjälp av en extensograf (ISO 5530-2:2024, IDT)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 5530-2:2025

Vetemjöl – Fysiska egenskaper hos degar – Del 2: Bestämning av reologiska egenskaper med hjälp av en extensograf (ISO 5530-2:2024, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 487 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 487 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 2 379,20 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This document specifies a method using an extensograph for the determination of the rheological properties of wheat flour doughs in an extension test. The recorded load–extension curve is used to assess the general quality of flour and its response to improving agents.

The method is applicable to experimental and commercial flours from wheat (Triticum aestivum L.).

NOTE 1 This document is related to ICC 114[5] and AACC method 54-10[6].

NOTE 2 For dough preparation, a farinograph is used (see 6.2)

Ämnesområden

Spannmål, baljväxter samt produkter därav (67.060)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 5530-2:2025

Vetemjöl – Fysiska egenskaper hos degar – Del 2: Bestämning av reologiska egenskaper med hjälp av en extensograf (ISO 5530-2:2024, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 487 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 487 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 2 379,20 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Spannmål, SIS/TK 435/AG 04

Internationell titel:

Artikelnummer: STD-82093249

Utgåva: 2

Fastställd: 2025-01-23

Antal sidor: 63

Ersätter: SS-EN ISO 5530-2:2014